Súd neuveril verzii Trnku o kauze Glance House

02.01.2013 Bratislava

Bratislava 2. januára (TASR) - Špeciálny súd spochybnil výsledky vyšetrovania kauzy Glance House, o ktoré sa opierala Generálna prokuratúra (GP) pri obhajobe nezákonného postupu Dobroslava Trnku. Vyplýva to z písomného odôvodnenia rozhodnutia súdu, ktorý v novembri v tomto prípade odmietol obžalobu. Informuje o tom dnešné vydanie denníka Sme.

Špeciálny súd podľa denníka konštatuje, že v spise nie je o podvode dosť dôkazov a z výsledkov dvojročného vyšetrovania nie je jasné, aká škoda bola spôsobená a komu. Verzia, že Trnka chcel prevodom domu pomôcť podvedenej firme, aby sa dostala späť k svojmu majetku, je nepodložená, informuje Sme. Dodáva, že za "podstatný dôkaz, o ktorý sa obžaloba opiera", súd označil výpoveď zástupkyne firmy CDI Jany Šlachtovej, ktorá vystupuje ako poškodená. Problémom však je, že v tejto kauze nemohla vypovedať, pretože v spise chýba rozhodnutie riaditeľa firmy o jej zbavení mlčanlivosti.

Denník ďalej uviedol, že súd upozornil na to, že návrhy obvinených na doplnenie dôkazov boli zamietané, čo zákon nepripúšťa a tiež, že pôvod niektorých listín v spise nie je jasný a nie je zrejmé, kto je ich tvorcom. Špeciálna prokuratúra sa najskôr proti rozhodnutiu súdu o neprijatí obžaloby odvolala, neskôr odvolanie vzala podľa Sme späť. Pripomína, že polícia teraz musí kauzu riadne došetriť. Zároveň pokračuje vyšetrovanie nezákonného prevodu bytovky Glance House na firmy blízke podnikateľovi Mariánovi Kočnerovi, kde je námestník GP Dobroslav Trnka ako podozrivý.
 

Vyberte región